Infopotter 9

Gepubliceerd op: 15 december 2017

Geachte ouders,

We zijn (bijna) aan het einde van 2017 gekomen. Nog 1 schoolweek en dan is het alweer kerstvakantie. Daar gaan we allemaal heerlijk van genieten en op 31 dec., met champagne en oliebollen, terugblikken op het jaar dat achter ons ligt. Vanzelfsprekend komt dan ook het nieuwe jaar in beeld. Wat zal dat gaan brengen?  Daarover brengen wij u in jan. 2018 op de hoogte.
Terugkijkend op 2017 wil ik iedereen bedanken voor alle vertrouwen, meedenken, inspireren, hulp, samenwerking en goede ideeen.  Uiteindelijk gaat heel veel niet lukken zonder al die inbreng! Ik hoop dat we op die manier in 2018 verder kunnen gaan, misschien zelfs nog beter!

Namens het team wens ik iedereen:
heel gezellige kerstdagen,
een vrolijke, veilige jaarwisseling,
een heerlijke vakantie, goed uitrusten en de batterij weer opladen.
Nog even die ene week en dan …………………….tot volgend jaar!

Bericht van de MR:
In de laatste MR-vergadering zijn een aantal belangrijke punten besproken die we graag specifiek willen vermelden.

Allereerst is er door persoonlijke omstandigheden een vacature in de MR-oudergeleding ontstaan. Hierover hebben wij u reeds geïnformeerd. Bent u geïnteresseerd om in de MR zitting te nemen en heeft u nog niet gereageerd, dan kunt u dat nog doen tot 22-12-2017 door een mail met daarin uw motivatie sturen naar mr1e@vanderhucht.nl

Omdat de MR u zo goed mogelijk wil vertegenwoordigen, organiseert de MR op maandag 22 januari een ouderpanel. Tijdens deze avond willen we graag van u horen wat u graag wilt weten over de school. Ook willen we aandacht besteden aan ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie. Twee belangrijke thema’s.
Tenslotte zijn we bijna klaar met het MR-jaarverslag. Deze zal binnenkort worden gepubliceerd op de website.

Jordi Butterhoff (MR)

Het kerstfeest is in aantocht en dus ……………. de kerststukjes en het kerstdiner.
Het kerstdiner is op donderdagavond en om 18.50 uur kunnen alle heerlijke hapjes in de lokalen gebracht worden. Natuurlijk niet op woensdag, zoals  in de brief van 11 dec. stond. Oeps, vergeten om een woordje te veranderen!
De kerststukjes worden op verschillende dagen gemaakt. In het schema van de ‘belangrijke data’ vindt u meer informatie. School zorgt voor oase. Wilt u uw kind meegeven: bakje, kaars, versiering en groen

Belangrijke data:

Ma. 18-12
Di. 19-12 Juf Kim voor groep 1-2a
Gr. 3&4: kerstliedjes zingen in Schoonoord
Woe. 20-12 Kerststukjes maken: gr. 1-2abc, 6, 7, 8
Do. 21-12 Kerststukjes maken: gr. 3, 5
kerstdiner om 18.00 uur
Vr. 22-12 Kerststukjes maken: gr. 4
school uit om 15.00 uur
25-12 t/m 5-1: kerstvakantie
Ma. 8-1
Di. 9-1 Juf Kim voor groep 5
Woe. 10-1
Do. 11-1
Vr. 12-1

Gr. 1-2abc:

Welkom in groep 1-2c:
Mila Skovajsa
Wij hopen dat je een hele leuke en leerzame periode bij ons op school zult hebben.

Dinsdag 19 december heeft juf Anniek een taakdag. Juf Kim zal deze dag voor groep 1-2a staan.

Wij zijn momenteel erg druk met controleren bij de kleuter-toiletten. Vaak komen wij er ineens achter dat iemand de hele wc-vloer vol heeft geplast. Dit kan alleen door staand te plassen. Daarom zijn wij in alle drie de kleuterklassen druk bezig met het aanleren van zittend plassen. Hierdoor blijven de wc’s schoon en ook op de lange termijn lekker ruiken. Zou u hier thuis ook aub aandacht aan willen schenken? Alleen samen lossen we dit probleem op. Alvast super veel dank!

Gr. 3 en 4:
Op dinsdag 19 december gaan gr liedjes zingen en een kerstkaart geven aan de bewoners van ouderencentrum Schoonoord. Mooi om voor ouderen mensen iets te doen waarvan zij genieten, dus we gaan extra goed ons best doen.

Op  donderdag 18 jan. gaan de groepen 3 en 4  naar Utrecht voor een rondleiding in het Catharijneconvent. Heen en terug met een bus. Dat is allemaal al geregeld voor ons.
In de planning is groep 3 om 11.55 uur terug op school en kunnen de kinderen dus gewoon naar huis of op school eten. Maar ………………….. het kan in het verkeer natuurlijk altijd anders uitpakken!! Dan is groep 3 niet op tijd terug in de Paulus Potterlaan. Misschien verstandig om alvast na te denken over: deze dag overblijven?
Voor groep 4 ligt dat anders, zij zijn tussen 12.00 en 13.00 uur niet op school. Juf Mieke zegt: Ik geef het nu vast door want op donderdag 18 januari gaan de schooltijden voor de kinderen die thuis eten voor 1 keer veranderen. Iedereen eet op school die dag omdat we naar Utrecht gaan met de bus om daar naar het museum Catharijneconvent te gaan. Hieraan zit een project gekoppeld van Kunst Centraal. Van de klassenouders krijgt u nog een oproep omdat we graag een aantal ouders als begeleiding mee willen nemen.

Gr. 4:
In de groep hebben we democratisch gekozen. We hebben als voorbeeld ‘het maken van de kerststukjes’ gebruikt en wanneer dit nu handig is om te doen. Eerst hebben we op een rij gezet wanneer het zou kunnen en wat daarvan dan de voor- en nadelen waren en daarna hebben we gestemd. Om meerdere redenen was drie kwart van de kinderen ervoor om onze kerststukjes te maken op de laatste schooldag van 2017, vrijdag 22 december dus. U kunt uw kind vragen waarom.
We hebben nu de tafel van 1,2,3,5 en 10 geleerd. Helpt u uw kind lekker oefenen, ook zo nu en dan in de vakantie? Met de rekenlessen zal dat heel plezierig zijn.

Gr. 5 en 6:
Omdat onze schoolreis-bestemming op maandag 25 juni gesloten is, gaan groep 5 en 6 dinsdag 26 juni op schoolreis!

Gr. 7 en 8:
Om alvast in de agenda te zetten: maandag 15 jan. is er bij ons op school een voorlichtingsavond. Er komt een docent van het Griftland College om u van alles en nog wat te vertellen over het voortgezet onderwijs. We starten om 20.00 uur en de koffie staat klaar om 19.45 uur.

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann