Infopotter 7

Gepubliceerd op: 17 november 2017

Geachte ouders,

De Sint komt in het land en dat brengt de nodige bezigheden met zich mee. Maar …………………… er is meer!

Voortgangsgesprekken:
In de komende 2 weken zijn de voortgangsgesprekken. De kinderen zijn NIET bij het gesprek aanwezig in groep 1-2abc, 3, 4 en 5. De kinderen van groep 6, 7, 8 en de plusgroep zijn WEL bij het gesprek aanwezig.

Weblog:
Er staan weer veel nieuwe berichten op onze weblog. Heeft u ze al gelezen? Heeft u uw kind al op een foto gespot? Heeft u al gereageerd op een bericht? Mis niks en neem nu een kijkje!

Kleding inzamelen:
Het resultaat van de actie op 2 nov. van ‘Because we carry’:
100 PALLETS ZIJN ONDERWEG!! Heel Lesbos, alle kinderen, mannen en vrouwen krijgen een winterjas van ons. Wanten, sjaals en mutsen zijn er ook genoeg en we denken zelfs dat we meer dan 700 kinderwinterschoenen hebben.

Het is dus gewoon gelukt om met elkaar iets, wat bijna onmogelijk leek, in korte tijd voor elkaar te krijgen.

Kinderstalen:
Een oproep van Marina van de Weerd (coördinator voor onze school): Vergeet s.v.p. niet uw kind af- of aan te melden voor het overblijven. Dat ‘moet’ voor 9.30 uur en daarvoor kunt u de app gebruiken of de ouder-login. Bijtijds afmelden scheelt u geld!!!

In gesprek met elkaar:
Veel communicatie vindt tegenwoordig via de mail plaats. Wij vinden het echter niet prettig om via de mail het gedrag van een leerling en de aanpak hiervan te bespreken. Wij hebben daarom de schoolafspraak dit altijd in een persoonlijk gesprek te doen. Heeft u behoefte aan een gesprek dan kunt u daarvoor altijd een afspraak maken. Zijn wij van mening dat we iets met u moeten bespreken, nodigen wij u uit voor een gesprek.

Belangrijke data:

Ma. 20-11 Deze 2 weken zijn de voortgangsgesprekken in alle groepen.
Week van de mediawijsheid van 17 t/m 24 nov.
Gr. 5 t/m 8: lootjes trekken voor Sinterklaas
Di. 21-11 Gr. 1-2abc: naar Idea ‘schilderij te leen’
Juf Corinne staat in groep 1-2a, juf Anniek heeft een ‘rekencoördinator-dag’
gr.6: afname sportdeelname vragenlijst
Woe. 22-11
Do. 23-11 gr.5: afname sportdeelname vragenlijst
Vr. 24-11 Niet-les-dag – alle kinderen zijn vrij!
Ma. 27-11
Di. 28-11 gr. 1-2abc t/m 8: schoen zetten
gr.8: afname sportdeelname vragenlijst
Woe. 29-11 gr.7: afname sportdeelname vragenlijst
Do. 30-11
Vr. 1-12 Infopotter 8

Gr. 1-2abc:
Vanaf maandag 20 november hebben we twee weken een stagiaire bij de kleuters. Ze heet Vivienne Keuker en ze zit op het MBO-Onderwijsassistente. We hopen dat ze een leuke en leerzame periode bij ons op school krijgt.

Dinsdag 21 november gaan we met de drie kleuterklassen naar Idea. Denkt u aan de oude kleren, die vies mogen worden. We zoeken voor groep 1-2c nog een rijd- en begeleid-ouder!

We zetten 28 november de gymschoenen van de kleuters. U hoeft dus geen schoen te verzorgen. Zou u woensdag 29 november op tijd op school kunnen zijn. Het is voor de kleuters leuk als ze erbij zijn als de klassendeur opengaat, want hebben de Pieten de schoenen wel gevuld van de kleuters??????

Last but not least:  Wij zoeken voor de kerstwerkjes eigenlijk een hele handige vader met een elektrische zaag en wat stronken hout. Wij willen namelijk graag voor de kinderen houten cirkels van een boomstam hebben. Hier willen we in gaan timmeren. Mocht u nu denken dat we u zoeken, wilt u dan even contact opnemen met één van ons? Wij hopen enorm dat het lukt.

Gr. 4:
Wij hebben ook de tafel van 5 al geleerd. Helpt u thuis ook met oefenen?
Dinsdag 28 november gaan we onze schoen zetten maar u hoeft niet een van thuis mee te geven want we gaan ze zelf knutselen.

Gr. 5 t/m 8: Sportdeelname:
Heeft u wel eens uitgerekend hoeveel uur per week uw kind sport? Dan is dit het moment om dat eens (per sport) op een rijtje te zetten. Volgende week starten we in de groepen 5 t/m 8 met het afnemen van de vragenlijst van de gemeente over sportdeelname. Uw kind moet deze vraag dan kunnen beantwoorden. Ook sinds wanneer hij/zij op welke sport zit. Bij sportdeelname gaat het overigens niet alleen om georganiseerde sport. Heel veel buiten sporten op een speelpleintje telt ook mee. O ja, uw kind moet ook zijn gewicht en lengte weten.

Gr. 7 en 8: Mediawijsheid:
De week van de mediawijsheid is van 17 t/m 24 november. Zoals elk jaar doen de groepen 7 & 8 mee aan de MediaMasters game. Een online lesprogramma vol missies en opdrachten om nog mediawijzer te worden. Spelenderwijs maken leerlingen in MediaMasters kennis met de kansen en de gevaren van media.  U zult er ongetwijfeld thuis veel over horen.

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann