Infopotter 5

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017

Kinderboekenweek:
Na een leuke en griezelige opening zijn we in elke klas aan het werken rondom de kinderboekenweek met het thema “griezelig”. Deze week staan er nog wat activiteiten op het programma:

  • Voorlezen van de bovenbouw-groepen aan de onderbouw-groepen.
  • Voorleesronde in groep 7 en 8 in de groepen zelf.
  • Vrijdag 13 oktober mogen alle kinderen griezelig verkleed naar school komen.
  • De groepen 1 t/m 4 gaan ‘s middags  in het speellokaal samen het kinderboekenweek lied dansen en zingen.
  • ‘s Middags is de finale van de voorleeswedstrijd voor de groepen 5/m 8.
  • Aansluitend gaan deze groepen ook het kinderboekenweek-lied zingen en dansen.

Heeft u het hilarische filmpje van het openingstoneel al bekeken op de weblog ? Er zijn al veel berichten gepubliceerd over de kinderboekenweek. Er volgen er meer… Kijken dus!

De klimmuur:
Gelukkig lukt het toch om ook dit onderdeel van ons nieuwe plein te realiseren. Waarschijnlijk eind volgende week hebben wij een klimmuur!

Bomen:
Vandaag zijn de bomen op het kleuterplein geplant. Helaas waren een paar verkeerde (veel te kleine) bomen geleverd. Die moeten dus terug maar vrijdag komen de goede bomen en dan is die klus ook geklaard!
In de herfstvakantie komen en nog 27 bomen in de tuin + een groene scheidsmuur tussen het fietsenhok en het onderzoek-eiland. Zo’n mooi groen stukje krijgen we ook op het grote plein tussen het voetbalveld en de speelfontein.

Klaar!!!
Na deze 2 acties is het project ‘plein en tuin’ klaar en kunnen we gaan nadenken over een officiële opening! U hoort nog hoe, wat, waar, wanneer.

Belangrijke data:

Do. 12-10
Vr. 13-10 Afsluiting Kinderboekenweek
Kinderen mogen griezelig verkleed naar school!
Herfstvakantie: 16 t/m 20 okt.
Ma. 23-10
Di. 24-10 Gr. 8 – Kunst Centraal
PP-schaaktoernooi
MR-vergadering
Woe. 25-10 gr. 1/2abc: 12.30 uur uitleg aan hulpouders 26 okt.
Do. 26-10 gr. 1-2abc: Excursie Dierenpark Amersfoort
Vr. 27-10
Ma. 30-10
Di. 31-10 Juf Corinne voor groep 1-2a
Woe. 1-11
Do. 2-11
Vr. 3-11 Infopotter 6

Gr. 1-2abc:
Wij starten na de herfstvakantie met ons nieuwe thema. Wat dat is, houden we nog even geheim. Wij denken (en hopen) dat de kleuters u dat maandag 23 oktober allemaal zelf kunnen vertellen.
Maar……we hopen dat u ook een geheim kunt bewaren, want we hebben uw hulp nodig.
Wij willen namelijk met de kleuters, op donderdag 26 oktober, naar de dierentuin in Amersfoort. Wie wil er rijden en begeleiden? We vertrekken om 8.45 uur. Om 15.00 uur zijn we weer terug op school.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, willen we graag gebruik maken van evt. abonnementen. Wilt u zo vriendelijk zijn en z.s.m. doorgeven aan de groepsleerkracht of uw zoon/dochter (en u zelf, als u meegaat) in bezit is van een abonnement?

Donderdag 26 oktober gaan we dus met alle kleuters op stap. We zijn blij dat dit zo lekker dichtbij is, want daardoor hebben we geen bus nodig. Wat een extra verrassing voor deze kleuters om zo een nieuw thema te kunnen “starten”.
Deze dag gaat altijd door, weer of geen weer!  Houd dus u a.u.b. rekening met de kleding (evt. regenjas, schoenen waarop ze een hele dag kunnen lopen, etc.).
Zou u de kinderen deze dag (net als anders) het gruiten en de lunch mee willen geven in een goede tas (liefst een rugtas!). Ze moeten deze rugtas namelijk zelf dragen. Vergeet u niet uw zoon/dochter af te melden voor de TSO?

Dinsdag 31 oktober heeft Anniek een taakdag, juf Kim staat dan voor groep 1-2a.

Omdat het atelier zo in trek is, gaat het verbruik van het kosteloos materiaal erg hard! Willen jullie met ons mee blijven sparen? (kleine doosjes, eierdozen, wc-rollen……etc) Heel erg bedankt namens ons allemaal!!

Gr. 4:
Maandag 30 oktober heeft juf Mieke een ‘taakdag’, juf Irene staat dan voor de groep.
Wat is een ‘taakdag’? Dat is een dag waarop de leerkracht ander werk voor school doet i.p.v. lesgeven.
De komende 3 woensdagen worden ingevuld door invallers: juf Marian was er al op 11 okt. en juf Tineke komt op 25 okt., 1 nov. en 8 nov.

Gr. 8:
Dinsdag 24 oktober heeft groep 8 een theatervoorstelling bij Idea om 13.30 uur. Graag iedereen op de fiets! Vertrek om 13.00 uur van school (na de lunchpauze).

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann