Infopotter 4

Gepubliceerd op: 29 september 2017

Geachte ouders,

5 okt. en TSO
Op 5 okt. is de school gesloten i.v.m. de actie in het onderwijs voor eerlijk salaris en verlaging van de werkdruk.
De TSO op 5 okt. vervalt daardoor natuurlijk. U hoeft hiervoor uw kind niet af te melden. Alle kinderen zijn voor deze dag automatisch afgemeld en er wordt dus geen vergoeding in rekening gebracht. Dit gebeurt altijd als de school gesloten is, tijdens vakanties en niet-les-dagen, of bij bijzondere activiteiten zoals het schoolkamp van groep 8.

Taal:
Het ei is gelegd! We hebben een nieuwe methode voor Nederlandse Taal uitgekozen.
De kinderen van groep 4, 5, 6 en 7 hebben sinds de zomervakantie met deze methode gewerkt. Voor de zomer heeft meester Robert er een aantal weken mee gewerkt.

De keuze is gevallen op “Staal”. Deze methode koppelt spelling en grammatica aan elkaar in het deel “spelling”. Het andere deel is voor alle andere taalactiviteiten. Het is een methode met een hoog niveau en wij verwachten dat dat goed past bij onze school, onze leerlingen.

Groep 4, 5 en 6 gaan nu verder met deze nieuwe methode, de materialen zijn dinsdag jl. besteld en voor het grootste deel inmiddels afgeleverd.

Groep 7 en 8 wisselen nu niet van methode, zij maken hun basisschool af met ‘Zin in Taal’ en ‘Zin in Spelling’. Nu veranderen zou voor deze groepen een te grote impact hebben omdat de werkwijze van Staal nogal anders is. Niet fijn om in je laatste schooljaren te moeten veranderen!

Bomen planten:
De tijd om bomen te planten is aangebroken. Er zijn in maart 8 bomen weggehaald, nu komen er 8 nieuwe bomen. Er is gekozen voor verschil in hoogte en kleur zodat er in elk seizoen iets moois is. Op 3 okt. van 19.00 tot 19.45 uur ligt de plattegrond van het kleuterplein ter inzage. Daarop is dan aangegeven waar de verschillende bomen komen en wat voor soort boom dat is.

Schaken:
Het Soester Scholen Schaaktoernooi is op woensdagmiddag 15 nov. Gaan wij dit jaar weer met 2 teams meedoen?  Dat wordt bepaald op dinsdag 24 okt. tijdens ons eigen PP-schaaktoernooi. Wie mee wil doen aan dit toernooi kan zich opgeven bij juf Inge. We hopen dat de wisselbeker, aan het eind van deze dag, wordt uitgereikt door de winnaar van vorig jaar: Teun Roerbag. De beste 8 doen mee aan het toernooi op 15 nov. en gaan de eer van de school verdedigen!

Vandalisme in/aan de fietsenstallingen:
Er blijven regelmatig kinderfietsen staan in beide fietsenstallingen. De fietsenstalling bij het grote plein gaat ‘s nachts op slot maar ……………………………. het hek is niet voor iedereen ‘een probleem’.
Fietsen kunnen door meerdere oorzaken  beschadigd raken; dit weekend is een van de nieuwe overkappingen kapot gegooid met straatstenen! Je fiets zal er maar net onder staan!
De fietsenstalling op het kleuterplein kan niet afgesloten worden!

Advies is dus: laat geen fietsen op school staan! Is het onmogelijk om een fiets mee te nemen, vraag of deze in school kan staan. Zolang het geen compleet fietsenpark wordt, is dat geen probleem!

N.B.: School is niet aansprakelijk voor schade of diefstal.

Start Kinderboekenweek:
Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar ‘Griezelen’. We starten dit jaar niet met de hele school tegelijk. De groepen 1-3 gaan samen kijken naar de voorstelling ‘Griezelen’. Deze wordt door een echt toneelgezelschap bij ons op school uitgevoerd.
Wat we met groep 4-8 gaan doen, blijft een verrassing.
13 Oktober is de laatste dag van de kinderboekenweek, de kinderen mogen die dag ‘griezelig’ verkleed op school komen!

Belangrijke data:

Ma. 2-10 Start kinderboekenweek groep 1-3
Di. 3-10 Gr. 1-2abc: informatie-avond (aanvang 20.00 uur)
Woe. 4-10 Start kinderboekenweek groep 4-8
Gr. 3 en 4: voetbaltoernooi
Do. 5-10 School gesloten
Vr. 6-10
Ma. 9-10
Di. 10-10
Woe. 11-10 Gr. 7 en 8: voetbaltoernooi
Do. 12-10
Vr. 13-10
16-10 t/m 20-10: herfstvakantie

Gr. 1-2abc:
Ons eerste grote thema ‘de onderwaterwereld’ is vandaag afgesloten. We laten groep 1-2a nog even intact tot de informatie-avond achter de rug is. Aansluitend aan dit thema gaan we kort werken over de kinderboekenweek. Hiervoor hebben we van elke kleuter een pasfoto nodig. Omdat hiermee geknutseld gaat worden, is een kopietje voldoende. We hopen dat u uw zoon/dochter een pasfoto mee kunt geven.

In de grote gymzaal gymmen de kleuters elke vrijdag. Op maandag gymt groep 1-2b in het speellokaal, op dinsdag groep 1-2a en op woensdag groep 1-2c. Het is voor uw zoon/dochter erg handig als u rekening houdt met de kleding die zij dan aan hebben. Als het regent, kan het altijd zijn dat we extra gymmen.

Op 2 oktober staat juf Corinne voor groep 1-2a. Juf Anniek is die dag als rekencoördinator  werkzaam op school.

Gr. 4:
Woensdag 4 oktober start de kinderboekenweek. De kinderen mogen, gedurende de kinderboekenweek een leesboek van thuis meenemen, om in de klas te lezen.

Gr. 7 en 8:
Om alvast in de agenda te zetten: informatieavond over het voortgezet onderwijs op maandag 15 jan. 2018. Bij ons op school, om 20.00 uur.

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann