Infopotter 14

Gepubliceerd op: 23 maart 2018

Geachte ouders,

Ja, het is eindelijk lente! De thermometer staat nog wel akelig laag maar de bloembollen op het middelste plein komen wel heel voorzichtig tevoorschijn. Het mooie weer is dus wel in aantocht maar de akelige wintergriepjes willen nog niet echt genezen. Er zijn nog steeds veel kinderen niet helemaal op-en-top gezond. Gelukkig is het team weer volledig nu meester Robert weer terug is. We gaan op naar het Paasweekend!

Ziekmelden, school en TSO:
Als uw kind niet op school kan komen omdat hij/zij ziek is, horen wij dat graag voor 8.25 uur. Omdat het niet zeker is dat de mail voor die tijd gelezen is, hebben wij de ziekmelding bij voorkeur telefonisch.
Is dat ook een TSO-dag voor uw kind? Vergeet dat niet hem/haar daar af te melden. Dat kan via de app maar moet wel voor 9.30 uur. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht voor die dag. Het afmelden voor de TSO kan helaas alleen op die manier en niet via school.

Belangrijke data:

Ma. 26-3
Di. 27-3
Woe. 28-3 Kunstontbijt
Do. 29-3 t/m di. 3-4: vrij!
Woe. 4-4
Do. 5-4 Gr. 7: Theorie-examen verkeer
Vr. 6-4 Infopotter 15

 

Gr. 1-2abc:

Welkom bij ons op school:
Groep 1-2b:
Jules
Groep 1-2c:
Semih
We hopen dat je een leuke tijd op school zult hebben.

Wij gaan met de kleutergroepen een bezoek brengen aan de kinderboerderij:
Groep 1-2a gaat op maandagochtend  9 april
groep 1-2b gaat op dinsdagmiddag 10 april
groep 1-2c gaat op dinsdagmiddag 17 april.
We gaan daar kijken naar en werken over  jonge dieren. Wie wil er rijden en begeleiden?
Er hangen vanaf maandag 26 maart invullijsten op het prikbord bij binnenkomst. Let u aub goed op de juiste groep. Schrijft u er ook het aantal kinderen bij dat u in de gordel (voorin op verhoger) kunt vervoeren. Alvast super veel dank. We hebben er zin in.

Gr. 4:
Het duurt nog even, maar dinsdag 24 april gaan we naar de kinderboerderij om een les te volgen over jonge dieren. Er komt nog een oproep voor begeleiders via de klassenouders. Houdt u rekening met de kleding en schoenen van de kinderen die dag? Ze kunnen vies worden.

We hebben inmiddels ook de tafel van 6 aangeleerd. Helpt u thuis ook met inoefenen? Het is de bedoeling dat uw kind de antwoorden van de sommen (door elkaar, niet alleen het rijtje af) binnen drie seconden kan opnoemen. Bij het rekenwerk in de groep zal het heel plezierig zijn voor uw kind als deze sommen goed geautomatiseerd zijn.

Gr. 7:
Enige tijd geleden heeft Levi de voorleeswedstrijd hier op school gewonnen. Afgelopen woensdag heeft hij meegedaan aan de regionale voorleeswedstrijd. En, ook hier was hij de winnaar!! Gefeliciteerd Levi!! Op maandag 9 april mag hij meedoen aan de provinciale voorleeswedstrijd.

Donderdag 5 april is het theorie-examen van verkeer. We zijn hier al druk mee aan het oefenen in de klas. De leerlingen hebben de regels en verkeersborden mee naar huis gekregen om te leren. Thuis kan ook geoefend worden: https://examen.vvn.nl/oefenen

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann