Infopotter 13

Gepubliceerd op: 9 maart 2018

Geachte ouders,

Invalperikelen:
Helaas heeft de ziektegolf ons ook bereikt. Robert is geveld, ligt behoorlijk ziek in zijn bed. Inval is helaas niet te krijgen. We moeten het dus intern oplossen. Deze week hebben Kim en Ingrid zich daarvoor ingezet. Volgende week is het gelukkig ook opgelost maar ………………….. 3 verschillende leerkrachten in 4 dagen. Positief is en blijft dat we tot nu toe geen klassen hebben samengevoegd of kinderen naar huis gestuurd.

Woensdag is de volgende staking en dus is de school die dag gesloten. U heeft inmiddels vanuit verschillende hoeken opvangmogelijkheden aangeboden gekregen. Wat gaat deze actie opleveren? We houden onze vingers gekruist en hopen op goede berichten vanuit Den Haag en op uw begrip en medewerking.

Vakanties, niet-les-dagen, enz.:
De MR heeft ingestemd met de verdeling van de vakanties, niets-les-dagen, studiedagen enz. Voor schooljaar 2018-2019 ziet het er als volgt uit:

  • do. 20 en vr. 21 sept. 2018: groep 8 op schoolkamp, groep 1 t/m 7 vrij.
  • za. 20 okt. t/m ma. 29 okt. 2018: herfstvakantie
  • vr. 7 dec. 2018: niet-les-dag
  • za. 22 dec. 2018 t/m zo. 6 jan. 2019: kerstvakantie
  • za. 16 febr. t/m zo. 3 mrt. 2019: voorjaarsvakantie
  • vr. 19 apr. t/m zo. 5 mei 2019: meivakantie
  • woe. 29 mei t/m zo. 2 juni 2019; lang weekend rond Hemelvaart.
  • vr. 7 juni t/m di. 11 juni 2019; lang weekend rond Pinksteren
  • za. 20 juli t/m zo. 1 sept. 2019: zomervakantie

Belangrijke data:

Ma. 12-3  gr. 3: Bezoek aan Catharijne Convent
Di. 13-3
Woe. 14-3 School gesloten i.v.m. staking
Do. 15-3 Kangoeroewedstrijd
gr. 4: bezoek aan Catharijne Convent
Vr. 16-3 Gr. 7 en 8: Bezoek Molen “De Windhond”
Ma. 19-3
Di. 20-3
Woe. 21-3
Do. 22-3
Vr. 23-3 gr. 4: bezoek in de klas, informatie over YOUth
Infopotter 14

Kangoeroewedstrijd
Elk jaar doet onze school mee aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een wereldwijde reken- en wiskundewedstrijd voor scholieren. Volgende week donderdag, 15 maart, is al weer de 25e editie van deze wedstrijd. Voor de voorjaarsvakantie hebben we in de groepen 5 t/m 8 op verschillende niveaus voorrondes gehouden. Inmiddels hebben we op basis daarvan ruim 30 kinderen uitgenodigd om aan de wedstrijd, die op school plaatsvindt, deel te nemen. Wij wensen hen veel succes!

Gr. 1-2abc:

Welkom bij ons op school
Groep 1-2b:
Emine
groep 1-2c:
Ridvan
Josefine
We hopen dat jullie een leuke en gezellige tijd bij ons op school zullen hebben.

Dinsdagochtend 13 maart staat Marian in groep 1-2a. Anniek is naar een cursus en hoopt om 13.00 uur weer terug te zijn.
Dinsdag 20 maart heeft Anniek een taakdag en staat Kim voor groep 1-2a.

Gr. 3:
Op maandag 12 maart gaan we alsnog naar Utrecht. Het museum bezoek ging destijds niet door ivm de slechte weersomstandigheden.
We gaan naar de voorstelling ‘Kobe maakt een museum’.
We vertrekken rond 12.15 met de bus en zullen rond 15.00 uur weer terug zijn op school.
We zullen met de kinderen eerder pauze houden op school. Het is handig als alle kinderen die dag op school blijven en niet thuis gaan eten ivm de vertrektijd.
We hopen rond 15.00 uur weer terug te zijn op school. Mocht dit later worden, zal een van de ouders dit doorgeven op de groepsapp.

Gr. 4:
Zoals u al had vernomen van de klassenouders (met de oproep voor begeleiders)  gaan we donderdag 15 maart toch nog naar het museum in Utrecht. We gaan daar met de bus naar toe. De verwachting is dat we rond 12.10 uur weer terug zijn op school. Dit valt in de overblijf tijd en daarom mogen kinderen die de tijd te kort vinden om nog naar huis te gaan ook overblijven. De school regelt deze opvang dan op.
Wij steunen YOUth
Hoe ontwikkelen de hersenen en het gedrag van opgroeiende kinderen zich? Dat onderzoekt YOUth. De resultaten kunnen in de toekomst bijdragen aan de  ontwikkeling van kinderen.
Onze school steunt het YOUth-onderzoek. Zij zoeken kinderen van 8, 9 of 10 jaar die meerdere jaren willen meedoen. Deelnemers gaan in totaal 3 keer naar het KinderKennisCentrum voor een onderzoeksdag: YOUth volgt uw dochter of zoon tot een leeftijd van ongeveer 16 jaar. Op 23 maart geeft Suzanne ’t Hart van YOUth de kinderen van groep 4 meer informatie over het onderzoek. Daarna krijgen de kinderen een flyer mee naar huis zodat u samen met uw kind kunt besluiten of u mee wilt doen aan YOUth. Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind in de klas is tijdens de presentatie? Neem dan contact op met juf Mieke.
Meer weten? Ga naar de www.youthonderzoek.nl en bekijk deze korte film [http://youthonderzoek.nl/het-youth-onderzoek/youth-kind-tiener/] over het onderzoek. Contact opnemen kan via youth@uu.nl of het gratis nummer 0800-4003040. U vindt YOUth ook op Facebook.

Dinsdag 20 maart heeft juf Mieke een taakdag. Juf Irene vervangt haar dan.

Gr. 7 en 8:
We gaan vrijdag 16 maart de molen ‘De Windhond’ bezoeken. Lopend heen en terug, onder schooltijd. Begeleiding is door de klassenouders geregeld!

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann