Infopotter 10

Gepubliceerd op: 12 januari 2018

Geachte ouders,

Wat fijn dat iedereen weer gezond, vrolijk en vol energie op school is gekomen na de kerstvakantie.

We krijgen nu maar een korte periode van 6 schoolweken waarin hard gewerkt zal worden want …………………………… de eerste rapporten komen eraan!
Gr. 1-2abc: vrijdag 2 febr. krijgen de kinderen hun rapport mee (alleen als ze langer dan 6 weken op school zitten!). In de week erna zijn de rapportavonden.
Gr. 8: vrijdag 9 febr. krijgen deze kinderen hun rapport mee en de week erna zijn de rapportgesprekken. Deze keer nemen we daar wat meer tijd voor want het schooladvies wordt ook meteen gegeven. Het wordt een spannende tijd voor groep 8!
Gr. 3 t/m 7: maandag 5 maart worden de rapporten in deze groepen uitgedeeld.  De rapportbesprekingen kunnen vanaf die dag gepland worden.

In aanloop naar de rapporten worden er cito-toetsen afgenomen. Heel fijn als de kinderen zonder stress aan zo’n toets kunnen werken. Dus thuis zo min mogelijk over praten en niet gaan ‘oefenen’.

Het is daarnaast ook heel prettig als de hele groep op school is als een toets wordt afgenomen. Dan hoeft geen enkel kind later, helemaal alleen, een toets in te halen! Moet u dus een afspraak maken bij b.v. de tandarts, overleg s.v.p. even met de leerkracht.

Belangrijke data:

Ma. 15-1 Groep 7 en 8: informatieavond VO
Di. 16-1 Groep 6 : bezoek in de klas i.v.m. “ het orgelproject”
Woe. 17-1
Do. 18-1 Groep 3 en 4: naar Utrecht
Vr. 19-1
Ma. 22-1 Groep 6 bezoekt de oude kerk ivm het “ orgelproject”
Di. 23-1
Woe. 24-1
Do. 25-1
Vr. 26-1 Infopotter 11

Gr. 1-2abc:

Welkom op school
In groep 1-2a:
Luc van Rooijen
Sophia Halprin
We hopen dat jullie een leuke, gezellige en leerzame tijd bij ons op school krijgen.

Zoals u al gemerkt hebt, is er in groep 1-2b een nieuwe invalster gekomen. De vervanging door Juf Corinne liep ten einde en we zijn heel blij dat we Juf Marian bereid hebben gevonden  om een aantal  woensdagen bij ons in de groep aanwezig te zijn.

Woensdag 17 januari gaan juf Henny en juf Astrid een uur kijken op een andere school naar de manier van werken op die school. Hierdoor zal juf Marian de start van deze dag in groep 1-2c staan. Ze zal de dag afsluiten in groep 1-2b.

Donderdag 18 januari worden de kinderen uit groep 1-2a aan het einde van de middag even over de twee andere groepen verdeeld. Juf Anniek gaat naar een cursus in Doetinchem en kan anders daar niet op tijd aanwezig zijn.

Dinsdag 23 januari heeft Juf Anniek een taakdag en staat juf Marian voor de groep.

Gr. 4:
Zoals in de vorige Infopotter al vermeld stond, hebben alle kinderen op donderdag 18 januari de hele dag school. Geen overblijf dus!! We gaan op bezoek bij het Museum Catharijneconvent waar we een tentoonstelling gaan bekijken die o.a. gaat over verzamelen. We gaan daar heen met de bus en de klassenouders hebben al een oproep gedaan voor begeleiders.

Gr. 6:
We doen mee met een muziekproject de komende 2 weken. Deze week zijn we gestart met een les over soorten muziekinstrumenten . Volgende week dinsdag krijgen we bezoek in de klas van een organist en maandag 22 Januari gaan we naar de oude kerk waar net een nieuw orgel is geplaatst. We gaan lopend naar de oude kerk.

Weblog:
Er staan weer veel nieuwe berichten op onze weblog. Al gelezen? Al gereageerd op een bericht? Zeker als berichten geschreven zijn door kinderen zelf, is het ontzettend leuk en motiverend als er reacties komen. Neem nu een kijkje, beleef ‘t mee en reageer!

Met vriendelijke groeten,
Namens het team,

Inge Deichmann